02.02.2018 г. (Петък) 19:00 ч.

Италия - една вечна и безкрайна винена дестинация!

Каква е първата ви асоциaция, когато чуете Тоскана? 
 
Ако са кипариси и зелени хълмове, вие сте на правилното място. На този курс ще разберете, че Тоскана е много повече от това: тук има незабравими вина, които ще опитате.
 
Ако пък свързвате Тоскана с Chianti и “Super-Tuscan”, то вие пак сте на правилното място: на курса ще научите що е то Brunello di Montalcino и какъв е стила на виното на Папата Vino Nobile di Montepulciano. 
 
Ако и това знаете, ще ви разходим из всички 20 винени региона в Италия: от Южен Тирол до Сицилия и дегустираме 6 от 350-те местни сорта в приятна интерактивна обстановка. 
 
Независимо колко сте начинаещи или напреднали в темата Италиански вина, този курс ще задоволи любопитството ви и ще ви отвори глътка за още и още. Защото необятната Италия има какво да предложи на всеки - не случайно е била наречена от древните гърци Виноландия.
 

Начало: 2 февруари 2018 г. 
петък от 19:00 до 21:30 ч.

Цена: 80 лв.

Продължителност: 1 посещение - 6 вина


Регистрирайте се, за да получавате информация за курс-Дегустация на Вина и други курсове организирани съвместно с винен експерт Ирина Софранова в Amuse Bouche.

Повече за курса:

Курсът е създаден за вас, така че да отговори на повечето ви въпроси по отношение основните италиански винени сортове. За вас, които дегустират с удоволствие, но не винаги са сигурни в избора си. За вас, които искате да научите повече за италианските вина и да се чувствате уверени, когато водите „винени дискусии“. За вас, които просто искате да се насладите осъзнато на чаша хубаво вино, което вие лично сте избрали и искате да изпитате удоволствие от споделянето. 

В курса ще научите повече за това на какво да обърнем внимание при избора на вино, как да дегустираме правилно и какви са основните италиански винени сортове и разликите между тях. Ще дегустираме 6 вида вино и ще се запознаем с италианскити региони, където се произвеждат. За всеки участник водещата на курса ще направи консултация и ще ви насочи към подходящите за вашия вкус вина и ще ви препоръча регионите, които може да посетите и да се насладите на вината директно в собствения им тероар.
 

Класът ще води виненият експерт:

Ирина Софранова
професионален винен есперт


Ирина Софранова е винен експерт, дегустатор и критик, организатор на специализирани семинари, дегустации и уъркшопи. Занимава се активно с популяризирането на Балканското вино зад граница, разпространението на винената култура на локално ниво, както и с организирането на Балкански винени турове. За 14-те години в интернационална среда, зад граница, в икономически и ПР-аспект, Ирина има богат опит като мениджър на Австрийската платформа Headquarters Austria, която се занимава с теми и събития свързани с интернационализирането на големи корпорации, организацията на European Headquarters Congress in Vienna 2012, Австрийската икономическа камара и Австрийската Бизнес Агенция. По отношение на „винения опит”, освен солидното образование към Винената Академия в London, WSET, Ирина е организирала международни събития във Виена и е консултирала Европейския Винен Рицарски Орден, била е жури в големи винени събития като Austrian Wine Challenge, International Wine Challenge, Concours Mondial de Bruxelles и е консултирала австрийски и балкански изби.

Какво получавате:

В цената от 80 лв. на човек са включени:

  • 1 посещениe и дегустация на 6 различни вина;
  • гост инструктор/лектор - винен експерт Ирина Софранова;
  • детайлна лекция за избраните вина, региони и сортове;
  • малки изненади от инструкторите на Кулинарно Училище Amuse Bouche;
  • мултимедия и видео материали по време на курса;
  • учебната зала на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
  • минерална вода.

По време на класовете се използват само висококачествени продукти, включително от чифлик Ливади, Винарска Изба Вила Мелник, Гайо ШоколадМелница Никола Панайотов, Farmhopping и др. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати, подобрители и др.
 
*Курсове се провеждат при минимум 8 записани участника!

Регистрация и заплащане:

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
По време на курсовете не се допуска присъствието на други лица освен курсистите регистрирани и платили си за курса.

За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail!

След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете пълната сума или капаро в размер на 50% в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: contact@amusebouche-bg.com.

За почвече информация:

тел: +359 877 585 873 - от 10:00 до 18:00 ч.
e-mail: contact@amusebouche-bg.com
Facebook: Facebook/amuseboucheschool

Bon Appetit!