10.11.2017 г. (Петък) 19:00 ч.

Вкусове от далечния изток

Виетнам - една от най-мистериозните, приказни и красиви страни на планетата. Не случайно редица филмови продукции са избрали точно този край на света за заснемане на онези спиращи-дъха гледки, които ни карат да се размечтаем и да попътуваме мислено из едни от най-красивите заливи и плажове на земята. Климатичните особености на територията определят изключително високото биоразнообразие - смята се, че около 16% от животинските видове на планетата могат да бъдат открити във Виетнам. Освен фауната, флората на страната също е невроятна! Тук могат да бъдат опитани едни от най-сладките и сочни плодове и страхотно разнообразие от зеленчуци и подправки. Това е и причината виетнамската кухня да бъде призната като една от най-здравословните, не просто сред азиатските, ами в световен мащаб.

Начало: 10 ноември 2017г.
петък от 19:00 до 21:30 ч.

Цена: 50 лв.
* Курсът ще се проведе на английски език


Регистрирайте се, за да получавате информация за новите курсове на Amuse Bouche и Ханг

MENU

Смятате, че умението ви да се храните с клечки е по-добро от това на бившия президент на САЩ? Елате, за да се научите как да си приготвите и насладите на храната, която Обама е опитал за първи път при посещението си във виетнамската столица - Ханой. Заедно ще се насладим на едни от най-любимите храни в Северен Виетнам.

NEM RÁN
(Hanoi Spring Roll)
хрупкави пролетни рулца, пълнени със свинско месо, скариди и зеленчуци

BÚN CHẢ
(Grilled Pork with Rice Noodle in Dipping Sauce)
печено два вида свинско месо с оризови нудъли, билки, сладко кисел сос и мариновани зеленчуци

Chè Đậu Đỏ
(Sweet Red Bean Soup)
супата, която виетнамци смятат, че ще им донесе щастие. Ами как не, като е толкова вкусна с нежния си кокосов аромат и сладките бобови зрънца?

!!! Нашият гост лектор Ханг ще учи български. Както знаете обаче, българския език е един от най-трудните и на Ханг ще й е необходимо време, за да го научи. До тогава, всички нейни класове ще се водят на английски. Това не трябва да ви смущава - ако имате затруднения с езика, ние ще превеждаме :)

В тайните на Виетнамската кухня ще ни посвети:

Ханг
 


Hang Thu Tran или на кратко наричана - Ханг. В Ханой Ханг се е занимавала с екологични проучвания, до момента в който не открива, че готвенето й е страст и не завършва кулинарно училище. От този момент нататък започва да се занимава с различни кулинарни проекти, като дори е ръководила малък кетъринг бизнес. Прекарва по голямата част от времето си или в кухнята или с децата си. През август месец 2017 година Ханг, заедно с цялото си семейство се преместват да живеят в малка София. Радват се на тишината, която всички ние наричаме “градски шум” и свикват с българската култура и навици. Ханг е младо, енергично и засмяно момиче, което не може просто да стои и да свиква с чужда култура. След краткото време прекарано в София, тя вече знае от къде да си набави всички необходими продукти за приготвянето на истински виетнамски или други азиатски ястия. Има много какво да ви разкаже и покаже.

!!! Ханг ще учи български. Както знаете обаче, българския език е един от най-трудните и на Ханг ще й е необходимо време, за да го научи. До тогава, всички нейни класове ще се водят на английски. Това не трябва да ви смущава - ако имате затруднения с езика, ние ще превеждаме :)

 

Какво получавате:

Кулинарно Училище Amuse Bouche използва само висококачествени продукти по време на своите курсове. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати.
 
В цената от 50 лв. на човек са включени:
 
  • Ханг - гост инструктор;
  • двама инструктори, които да следят за безопасността на участниците;
  • всички продукти необходими за приготвянето на ястията;
  • подробни инструкции, рецепти и съвети за готвене
;
  • учебната кухня на Кулинарно Училище Amuse Bouche, с всичките й удобства;
  • престилки, дъски и новоже, за времето на курса;
  • похапване на приготвените по време на курса вкусотии;
  • чай, кафе, минерална вода по време на събитието.


По време на класовете се използват само висококачествени продукти, включително от чифлик ЛивадиВинарска Изба Вила МелникГайо ШоколадМелница Никола ПанайотовFarmhopping и др. Всички ястия предвидени в програмата се приготвят от начало до край без използването на полуфабрикати, подобрители и др.

Регистрация и заплащане:

Местата за всички събития и курсове в Amuse Bouche са ограничени.
По време на курсовете не се допуска присъствието на други лица освен курсистите регистрирани и платили си за курса.

За да се регистрирате за курс или събитие, моля използвайте формуляра вдясно на страницата. Всяка нова регистрация трябва да бъде с уникален e-mail!

След регистрация, ще получите в пощата си автоматично съобщение от нашата система с всички необходими данни за плащане. Моля заплатете пълната сума или капаро в размер на 50% в рамките на два работни дни.

Възможни начин на плащане: ePay; банков превод; в брой - с предварителна уговорка за дата и час.

В случай, че не получим плащане в рамките на указаия срок, ще получите автоматично съобщение от нашата система, с което ще Ви уведомим, че в случай, че не платите, мястото Ви ще бъде предотстъпено на друг желаещ.

В случай, че имате Ваучер за посещение на курс в Кулинарно Училище Amuse Bouche, моля направете регистрация и ни пишете на адрес: contact@amusebouche-bg.com.

За почвече информация:

тел: +359 877 585 873 - от 10:00 до 18:00 ч.
e-mail: contact@amusebouche-bg.com
Facebook: Facebook/amuseboucheschool

Bon Appetit!